Merak Ediyoruz, Öğreniyoruz

Anaokulu öğrencilerimiz, “Mevsimler-Kıyafetler” teması ile ilgili Çengelköy İtfaiyesi’ni ziyaret ettiler.

Kıyafetler teması çerçevesinde, farklı meslek gruplarının giydikleri özel kıyafetlerden bahsediliyor. Bu kapsamda, öğrencilerimiz itfaiye erlerinin giydiği özel iş kıyafetini yerinde inceleme ve meslekleri hakkında bilgi alma imkanı buldu.

Çengelköy İtfaiyesi çalışanları öncelikle kendi çalışma alanlarından bahsedip, bir yangın anında yapılması gerekenleri öğrencilerimize aktardı. Sonrasında neden özel bir kıyafet giydiklerini ve bu kıyafetin onlara yangın sırasında sağladığı faydaları paylaştılar. Görevli personel kıyafetini giyerek uygulamalı olarak da öğrencilerimize göreve gidiş süreçlerini anlattı. Öğrencilerimiz aynı zamanda, kendileri için hazırlanmış özel kıyafetleri deneme fırsatı buldu ve bir itfaiye aracının içindeki ekipmanları da yakından gördüler.

Öğrencilerimiz yangın anında yapmaları gerekenler dışında, trafikte bir itfaiye aracı gördüklerinde de neler yapacaklarını öğrendiler.

Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama