Oylum Talu ile Sözel İfade Yeteneği

Oylum Talu, “Yarının Yetkinlikleri ide’de” konsepti ile Öğrencilerle Buluştu.

Başarılı televizyoncu Oylum Talu, “Yarının yetkinlikleri ide’de” konsepti ile öğrencilerle bir araya gelerek “Sözel İfade Yeteneği” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Öğrencilerine gelecekte ihtiyaç duyacakları becerileri kazandırmayı amaçlayan ide okulları, düzenli olarak gerçekleştirdiği “Yarının yetkinlikleri ide’de” buluşmaları kapsamında başarılı televizyoncu Oylum Talu’yu ağırladık.

Oylum Talu, kendi iş hayatı üzerinden örnekler vererek, “Sözel İfade Yeteneği” konulu interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi. Hayatı boyunca arkeolog olmak istediğini belirten Oylum Talu, “Arkeolojiyi kazandım, ancak Ankara’daydı. Ailemin İstanbul’da okumam konusunda yönlendirmesiyle üniversitede sinema-televizyona yöneldim ve o alandan mezun oldum. Belki arkeolog olamadım, ama kendi mesleğimde başarılı olmak için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.” dedi.

Öğrencilerle karşılıklı diyaloglar kuran Oylum Talu, konuşması sırasında zaman zaman sözel ifadenin önemine vurgu yapmak için hasbelkader, sebatkâr, zul gelmek gibi sık telaffuz etmediğimiz kelimeler kullanarak, öğrencilere anlamını bilip bilmediklerine yönelik sorular yöneltti.

Şimdiki sistemde çocukların birbiriyle bir yarış içerisinde olduğunu ifade ederek, “Bence, siz o yarışa girmeyin. Ben daha iyi ne yapabilirim, daha iyisi ne olabilir, yeni ne yapabilirim diye düşünün.” dedi.

Aynı yarış günümüzde iş hayatı için de geçerli. Artık her meslek grubunda giden kişinin yerine gelebilecek yüzlerce kişi bulunuyor. Bu noktada, bir hedef doğrultusunda ilerlemek ve o alanda vazgeçilmez olmak için azimle çalışmak gerekiyor.

İş yaşamında büyük bir rekabet ortamının bulunduğuna ve bu noktada doğru iletişim kurmanın ne kadar önemli olduğuna değinen Talu, öğrencilere şu önerilerde bulundu; “İş hayatında insanlarla güzel geçinmek, iyi diyaloglar kurmak, yeri geldiğinde güzel bir şekilde el sıkışarak ayrılmak o kadar önemli ki. Çünkü iş hayatı, seneler sonra geçmiş kurumunuzla veya çalıştığınız kişilerle sizi yeniden bir araya getirebilir. Bu nedenle, kendinizi iyi ifade edin, işinizi severek yapın, yaptığınız işe saygı duyun ve gelecekte iş arkadaşlarınıza iyi davranarak güzel ilişkiler kurun.” dedi.

Oylum Talu, her öğrencinin gelecek için şimdiden kendisine yatırım yapması gerektiğini vurgulayarak, “Hayatta bir mottonuz olsun. Ya yaptınız işin en iyisini yapın ya da kimsenin yapmadığını yapın.” diyerek sözlerini noktaladı.

Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama