GELECEKTEN

istiyorsanız ide'ye bekliyoruz.

ide okulları
Aday Öğrenci Başvuru Formu

Okulumuzu ziyaret etmek ve bizi daha yakından tanımak isterseniz aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

ÇOCUĞUMU NASIL BİR EĞİTİM KADROSU BEKLİYOR

ide okulları, eğitim hayatına taze bir soluk getirmek amacıyla, aynı heyecanı taşıyan deneyimli eğitimciler tarafından kuruldu. ide okulları olarak öğretmenlerimizin çocuklarımızın geleceği üzerindeki etkisinin ve bırakacağı izin farkındayız. Bu nedenle tecrübeli, vizyonu açık ve yenilikleri yakından takip eden bir eğitim kadrosu kurmayı en önemli öncelik olarak belirledik. ide okullarında öğretmenlerimiz, Türkiye’nin önde gelen köklü eğitim kurumlarında çalışmış, en az 10 yıl özel okul deneyimli eğitimcilerden seçildi.

PASS SİSTEMİ ÇOCUKLARIMIZA NE KATACAK?

PASS, beynin yapısını esas alan ve bu yapı üzerine kurgulanan bir öğrenme modelidir. ide okulları olarak ana amaçlarımızdan biri de öğrenme sürecine bilimsel yaklaşmak ve çocuklarımızın öğrenme yetkinliklerini geliştirme ve güçlendirmede dünyadaki en modern ve etkili yöntemleri belirlemek ve kullanmak. Bu nedenle okulumuzda öğretim modelimizin önemli bir parçası da PASS Teorisi yaklaşımından oluşur. PASS ile beynin çok yönlü çalışması desteklenerek, öğrenme performansı arttırılır ve kalıcı öğrenme sağlanır.

NEDEN YETKİNLİK ODAKLILIK?

Dünyamızda hiçbir dönemde görülmeyen bir hızda ve etkide bir değişim yaşanıyor. Ürünler, hizmetler, beceriler, bilgiler eskiden on yıllarca değerini korurken bugün birkaç yıl hatta birkaç yıl içerisinde eskiyebiliyor, farkını yitirebiliyor. Böylesine hızlı değişen ve dönüşen dünyada eğitimin amacı da yarının dünyasını anlamak, bu dünyaya yönelik doğru özellikleri bünyesinde barındıran ve bunların temellerini almış bireyler yetiştirmek olması gerektiğine inanıyoruz. İşte bu nedenle “Yetkinlik Yaklaşımı” ide okulları’nın temelinde yer alıyor.