ide’liler kodlamayı çok sevdi! 6-21 Ekim tarihlerindeki Avrupa Kodlama haftasını farklı teknikler ve kodlama dansı ile kutladık.
Her yıl Avrupa’nın birçok ülkesinde kutlanan ve Google, Apple ve Lego Education gibi şirketlerin de desteklediği Kodlama Haftası’nda, çocuklara kodlamanın ne kadar önemli olduğu ve kodlama ile ne gibi ürünler ortaya çıkarılabileceklerine dair bilgiler aktarılarak kodlamanın eğlenceli dünyasına adım atmaları amaçlanıyor.
Avrupa Kodlama Haftası kapsamında gerçekleşen eğitimde ide okulları bilişim öğretmeni Alim Keskin, önce öğrencilere dünyanın birçok şehrinde Kodlama Haftası’nın nasıl kutlandığı ile ilgili bilgiler verdi. “Kodlama Öğrenmek İçin 10 Sebep” isimli videoyu izleyen ide öğrencileri kodlamanın önemini kavradı. Bu sayede kodlama ile ilgili farkındalık oluşması amaçlandı.
Bu dans komutlarla yapılıyor.
ide’liler, etkinliğin sonuna doğru yapılan “Ode to code" isimli kodlama oyunu ile komutları takip ederek robot dansı yaptılar. Yapılan etkinliklerde kodlama ile ne gibi ürünler ortaya çıktığını öğrenerek kodlama dersinin sıkıcı değil, aslında oldukça eğlenceli olduğunu keşfettiler. Bu eğitim sonunda, kahoot uygulaması ile edindikleri bilgileri pekiştiren öğrenciler kodlamayı giriş seviyesinde öğrenmiş oldular.
Yarının dünyasında dijital becerilerin önemi yadsınamaz. Kodlama artık hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Çocuklara erken yaşta kodlama öğreterek problem çözme becerilerini geliştirmek ve bu konuda bilinç kazanmalarını sağlamak mümkün. Kodlama sayesinde kendi oyunlarını ortaya çıkarabilir, gelecekte elektronik devreleri kodlayarak kendi araba ve robotlarını oluşturabilir, web sitelerini kurabilirler.
ide okulları olarak teknolojiyle ilgili dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek eğitim sistemi içerisine entegre ediyoruz. 21. yüzyıl çocuklarının dili olarak anılan kodlama eğitimi, küçük yaşlardan itibaren öğrencilere ders olarak veriliyor. Kodlama eğitimi, aynı zamanda çocuğun hem yaratıcılık ve problem çözme hem de bilişimsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştiriyor.