ide’de sağlıklı beslenme için nelere dikkat ediyoruz? Mutfakta yemekler nasıl hazırlanıyor ve olmazsa olmaz kurallarımız neler?
25 yıllık deneyimiyle ide mutfağının Ustası Cemal Polat yemekhane kurallarından, öğrencilerimiz için her gün hazırladığı sağlıklı öğünlerden, mevsiminde taze sebze ve meyve kullanımının öneminden ve sağlıklı bir yaşam için masalarda tuz bulundurulmaması gerektiğinden bahsetti.
Yemek Hizmeti Hakkında
Okulumuzda yemek hizmeti, Compass Group PLC.’nin bünyesinde yer alan ve 1987’den beri özel şirket ve okullarda yemek hizmeti veren Türkiye’nin lider yemek sağlayıcılarından Sofra Group tarafından verilmektedir. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşamüstü de bir ara öğünümüz bulunuyor. Yemekler okulumuzun yemekhanesindeki mutfakta, hijyenik koşullarda günlük olarak ve içme suyu kullanılarak hazırlanır. Kullanılan ürünlerin hepsi markalı ürünlerdir. Donmuş ürün kullanılmaz. Öğrencilerimize sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırma amacıyla sofrada tuz bulunmaz. Aylık yemek listeleri sağlık ve beslenme koşulları, öğrencilerin yaş ve gelişim düzeyleri dikkate alınarak özenli bir çalışma ile komisyon tarafından hazırlanır ve diyetisyen tarafından kontrol edilir. Aylık listeler web sayfasında yayınlanır. Yemekhane çalışanlarının tümü periyodik sağlık kontrolünden geçer.
ide’de Sağlıklı Beslenme