ide BLOG
ide a
BURSLULUK SINAVI
ÖN KAYIT

ide’de Sağlıklı Beslenme

ide’de Sağlıklı Beslenme

ide’de sağlıklı beslenme için nelere dikkat ediyoruz? Mutfakta yemekler nasıl hazırlanıyor ve olmazsa olmaz kurallarımız neler?

25 yıllık deneyimiyle ide mutfağının Ustası Cemal Polat yemekhane kurallarından, öğrencilerimiz için her gün hazırladığı sağlıklı öğünlerden, mevsiminde taze sebze ve meyve kullanımının öneminden ve sağlıklı bir yaşam için masalarda tuz bulundurulmaması gerektiğinden bahsetti.

Yemek Hizmeti Hakkında
Okulumuzda yemek hizmeti, Compass Group PLC.’nin bünyesinde yer alan ve 1987’den beri özel şirket ve okullarda yemek hizmeti veren Türkiye’nin lider yemek sağlayıcılarından Sofra Group tarafından verilmektedir. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşamüstü de bir ara öğünümüz bulunuyor. Yemekler okulumuzun yemekhanesindeki mutfakta, hijyenik koşullarda günlük olarak ve içme suyu kullanılarak hazırlanır. Kullanılan ürünlerin hepsi markalı ürünlerdir. Donmuş ürün kullanılmaz. Öğrencilerimize sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırma amacıyla sofrada tuz bulunmaz. Aylık yemek listeleri sağlık ve beslenme koşulları, öğrencilerin yaş ve gelişim düzeyleri dikkate alınarak özenli bir çalışma ile komisyon tarafından hazırlanır ve diyetisyen tarafından kontrol edilir. Aylık listeler web sayfasında yayınlanır. Yemekhane çalışanlarının tümü periyodik sağlık kontrolünden geçer.

ide’de Sağlıklı Beslenme

  • Günlük taze çorba yapılır kesinlikle endüstriyel hazır paket çorba kullanılmaz
  • Yemeklerde lezzet ve kıvam artıran paketli ürün (Çeşni, Bulyon, Renklendirici, Kıvam artırıcı,Tatlandırıcı ve Koruyucu) kullanılmaz
  • IQF’li marinasyonlu ve işlenmiş donuk etler yerine günlük taze et kullanılır.
  • Tavuk eti yerine Hindi eti kullanılır
  • Mevsiminde taze sebze ve meyve kullanılır.
  • Kullanılan mantı soya içermez %100 dana kıyma kullanılır
  • Hazır donuk pizza yerine mutfakta yerinde üretim yapılır.
  • Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar yapılır
  • Sabah ve ikindi kahvaltılarında demleme bitki çayı,ev yapımı limonata ve kapalı süt verilir.
  • Sağlıklı yaşam adına masalarda tuz bulundurulmaz
  • Çocukların en çok sevdiği Hamburgerler hazır donuk ürün yerine gelen taze et kıyma çekilerek yerinde üretim yapılır.
  • Hiçbir ürün kızartma yapılmaz tamamı kombi fırında buhar ile besin değerleri korunarak pişirilir.(Çocukların çok sevdiği patates kızartması yağda değil fırında hazırlanır)
  • Paketli hazır beyaz ekmek yerine tam buğday taş fırın ekmeği kullanılır.
  • Arıtma su yerine doğal kaynak suyu kullanılır.
  • Hazır limon sosu yerine parça limon kullanılır.

ide’de Sağlıklı Beslenme ide’de Sağlıklı Beslenme ide’de Sağlıklı Beslenme ide’de Sağlıklı Beslenme ide’de Sağlıklı Beslenme ide’de Sağlıklı Beslenme ide’de Sağlıklı Beslenme ide’de Sağlıklı Beslenme ide’de Sağlıklı Beslenme