ide’de Ted Talk

7.sınıf öğrencilerimiz İngilizce konuşma ve sunum becerilerini geliştirmek, farklı konularda bilgi edinmelerini sağlamak aynı zamanda liderlik etme, gurup içinde çalışma ve planlama gibi becerileri kazandırmak için İngilizce bölümümüzün planladığı ve her yıl düzenlenen TEDx Talks’ta bu yıl “Global Issues”konu başlığı ele alındı.
TEDX ide schools Independently Organized Ted Event
TEDx ide konferansları, okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin ortak çalışmaları ile yürütülen ve bağımsız şekilde düzenlenen konferanslardır.

TEDx konferanslarında konuşma süresi, sahne düzeni gibi teknik detaylar TED kurallarına uygun yapılır; tema seçme, konuşmacı belirleme gibi içerikle ilgili kararlar organizatörler tarafından alınır.

TEDx derslerinde çeşitli konuşma teknikleri öğretilir ve örnek TEDx videoları izletilir. Belli bir bilgi birikimi oluşmaya başladıktan hemen sonra, çocuklar farklı konularda kendi TEDx konuşma metinlerini hazırlamaya başlarlar ve her yıl Mayıs ayında yapılan konferansa hazırlanırlar.

TEDx Talks’ta “Global Issues” konu başlığı ile bu yıl sunum yapan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Yotube Videosu:

Organizasyon sonrası İngilizce Bölüm Başkanımız Gülden Hanım, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz kutlama pastası kestiler.